You are currently viewing Το φινλανδικό melodic death metal συγκρότημα Beyond The Hate κυκλοφορεί το πρώτο single “The Lighthouse” από το επερχόμενο ντεμπούτο άλμπουμ τους “Darkest Times”(video)

Το φινλανδικό melodic death metal συγκρότημα Beyond The Hate κυκλοφορεί το πρώτο single “The Lighthouse” από το επερχόμενο ντεμπούτο άλμπουμ τους “Darkest Times”(video)

Το φινλανδικό μελωδικό death metal συγκρότημα Beyond The Hate, πρόκειται να κυκλοφορήσει το αναμενόμενο ντεμπούτο άλμπουμ “Darkest Times”, στις 8 Μαρτίου 2024 μέσω της Inverse Records. Το πρώτο single “The Lighthouse” κυκλοφορεί σήμερα με lyric video το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ: https://youtu.be/BU-BYhb_o-s

Ο κιθαρίστας Kimmo Perälehto δηλώνει:
«Στην προ-παραγωγή και στα πρώτα στάδια του άλμπουμ, θέλαμε κάτι λίγο διαφορετικό, οπότε καταλήξαμε να γράψουμε το τραγούδι σε υπογραφή χρόνου 3/4.
Ταυτόχρονα, συνδυάσαμε το τραγούδι, μαζί με ένα πιο αργό χτύπημα του πεντάλ – το αποτέλεσμα ήταν αυτό που νιώσαμε ότι ήταν το τέλειο τραγούδι».

Ο τραγουδιστής Niko Kalinainen συνοψίζει:

«Οι φάροι συνήθως παρέχουν καταφύγιο στους ναυτικούς και τους καθοδηγούν πέρα από τους υφάλους, αυτός ο φάρος είναι κάτι αρκετά διαφορετικό.
Δελεάζει το θήραμά του προς το αναπόφευκτο τέλος του, όπως μια φλόγα σε ένα σκώρο.
Αυτό το μνημείο θανάτου καταπίνει όλο το φως στο πέρασμά του και κατευθύνεται προς την καταστροφή – όσοι μπορούν ακόμα να σωθούν!»

LISTEN on streaming services: https://push.fm/fl/bth-lighthouse
PRE-SAVE album: https://music.imusician.pro/a/fXgthIe9

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ:
Πέρα από το μίσος Οι απαρχές του χρονολογούνται από το καλοκαίρι του 2016, όταν ο κιθαρίστας Kimmo Perälehto και ο μπασίστας Mikko Monto άρχισαν να γράφουν τραγούδια μαζί.
Ο δεύτερος κιθαρίστας Jyrki Karhu εντάχθηκε στις αρχές του φθινοπώρου και ο τραγουδιστής Niko Kalinainen στα τέλη του 2016.
Το συγκρότημα ιδρύθηκε επίσημα το 2017, όταν ο Tommy Uhtio ανέλαβε τα καθήκοντα του drumming και πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες προπονήσεις.

Στην αρχή, τα τραγούδια του συγκροτήματος ήταν πιο απλά metal αλλά στα τέλη του 2018, το συγκρότημα άρχισε να βρίσκει τη μουσική του κατεύθυνση στο μελωδικό death metalsuch, ως καλό παράδειγμα το single “This Cold Morning” κυκλοφόρησε το 2019.
Το 2018 και το 2019, το συγκρότημα συμμετείχε στους διαγωνισμούς συγκροτήματος Emergenza Finland, φτάνοντας στους τελικούς και τις δύο φορές.

Η πρώτη γεύση του νέου στυλ ήρθε με το EP του 2020 “Betrayal Of Time”, το οποίο έλαβε καλές κριτικές και δημιούργησε προσδοκίες για το μέλλον της μπάντας.
– Miika Manninen / Metalliluola 2020: “Πέρα από το όνομα του μίσους αξίζει να θυμόμαστε για το μέλλον, γιατί μπορείτε να περιμένετε πολλά από την επόμενη κυκλοφορία.”.
– Το συγκρότημα συμμετείχε επίσης στον διαγωνισμό Tuska-Torstai 2022, φτάνοντας στους ημιτελικούς.

Μετά τα τραγούδια του EP, η μπάντα επικεντρώθηκε στο να γράψει ακόμα πιο ατμοσφαιρικά και μελαγχολικά τραγούδια. Περισσότερα ορχηστρικά και χορωδιακά στοιχεία προστέθηκαν στα τραγούδια, καθώς και ακουστική κιθάρα για να δημιουργήσουν μια νέα μελωδική διάθεση.
Από αυτή τη δημιουργική διαδικασία προέκυψε το ντεμπούτο άλμπουμ δώδεκα κομματιών “Darkest Times”, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2024 μέσω της Inverse Records.
Στο άλμπουμ θα συμμετέχουν επίσης οι τραγουδιστές Katri Hiovain-Asikainen από το Numento στο “Black Within” και ο Jaakko Mäntymaa από τους Marianas Rest στο “In Memoriam”.

­
Beyond The Hate – Darkest Times (Album 2024)

Track list:
01. Sign Of Weakness
02. Alone I Die
03. The Lighthouse
04. Black Within (feat. Katri Hiovain-Asikainen)
05. The Plague Upon Us
06. Left Behind
07. Dark Is The Sky
08. Dead Ones
09. Stranger in Me
10. Times of Misery
11. The Last Moments
12. In Memoriam (feat. Jaakko Mäntymaa)

Artwork by Petri Lampela / petrilampela.com

Line-up:
Niko Kalinainen – vocals
Kimmo Perälehto – guitars
Jyrki Karhu – guitars
Mikko Monto – bass
Tommy Uhtio – drums

Links:
https://www.facebook.com/BeyondTheHate
https://www.instagram.com/beyondthehate_band
https://beyondthehate.bandcamp.com

  • Post author:
  • Post category:Latest News
  • Reading time:2 mins read