You are currently viewing Ο Lord Ahriman των Dark Funeral στο metalwar.gr

Ο Lord Ahriman των Dark Funeral στο metalwar.gr

Γεια σας!! Είναι τιμή μας να σε φιλοξενήσουμε στο metalwar.gr, το εκτιμούμε και ευχαριστούμε για το χρόνο σου.
1. Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο συγκρότημα;
Lord Ahriman) Μόλις επιστρέψαμε σπίτι από μια σύντομη περιοδεία στη Λατινική Αμερική. Και τώρα ετοιμαζόμαστε για να ξεκινήσουμε την καλοκαιρινή μας φεστιβαλική σεζόν το επόμενο Σαββατοκύριακο. Τόσο πολλή δουλειά….

2. Δουλεύετε πάνω σε κάποιο νέο υλικό; Μήπως υπάρχουν σχέδια για μια νέα κυκλοφορία;
Lord Ahriman) Έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που είχα χρόνο να καθίσω και να δουλέψω πραγματικά σε νέα μουσική,
αλλά έχω ξεκινήσει και πήρα κάποιο αρκετά καλό υλικό στη διαδικασία. Εκτός από αυτό, υπάρχουν μερικές ειδικές κυκλοφορίες στα σκαριά από εμάς. Μείνετε συντονισμένοι….

3. Τι μπορούν να περιμένουν ζωντανά οι Έλληνες θαυμαστές των Dark Funeral στις 22 Σεπτεμβρίου 2024;
Lord Ahriman) Έχουμε ανέβει σε όλα τα επίπεδα, οπότε προετοιμαστείτε για την πιο επική και δυνατή παράσταση μας στην Αθήνα. Δεν θέλετε να τη χάσετε!

4. Δεδομένης της γνωστής σχέσης των Dark Funeral με το ελληνικό κοινό, πώς νιώθεις που θα παίξετε μπροστά τους ξανά;
Lord Ahriman) Θα είναι δολοφονική. Θυμάμαι ακόμα την πρώτη συναυλία που κάναμε στην Αθήνα το 1998 μαζί με τους Cannibal Corpse και τους Infernal Majesty, παίζοντας 2 συνεχόμενες βραδιές στον ίδιο χώρο.
Έχουμε μια καταπληκτική βάση θαυμαστών στην Ελλάδα! Και είμαι σίγουρος ότι θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο μετά από αυτή την επερχόμενη παράσταση!

5. Πώς συγκρίνεται το ελληνικό κοινό με άλλους στην Ευρώπη, δεδομένου ότι είναι ένα από τα θερμότερα;
Lord Ahriman) Δύσκολο να πω. Η τελευταία ευρωπαϊκή περιοδεία που κάναμε με τους Cannibal Corpse ήταν επική σε όλα. Πραγματικά με ξάφνιασε. Τώρα το αφήνω στους Έλληνες φιλάθλους να δείξουν ότι μπορούν να το ξεπεράσουν!

6. Είναι ιδανικός ένας κλειστός χώρος με αφοσιωμένο κοινό ή προτιμάτε μεγάλα φεστιβάλ σε ανοιχτούς χώρους;
Lord Ahriman) Σε μικρότερους χώρους μπορούμε να ανταλλάξουμε ενέργεια με το πλήθος με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.
Στη συνέχεια, σε μεγάλες υπαίθριες σκηνές. Αλλά μου αρέσει να παίζω και τα δύο, να παίρνω διαφορετικές εμπειρίες, προοπτικές και συναισθήματα.

7. Πού αισθάνονται καλύτερα οι Dark Funeral; Στο στούντιο ή στη σκηνή;
Lord Ahriman) Κατά κάποιο τρόπο θεωρώ τον εαυτό μου συνθέτη και όχι κιθαρίστα ή ζωντανό μουσικό, αλλά από την άλλη πλευρά, οι Dark Funeral είναι και ήταν πάντα μια ζωντανή μπάντα.
Είναι η σκηνή όπου μπορώ να φέρω το σύνολο της οπτικής εμπειρίας, που έχω στο μυαλό μου όταν συνθέτω τα τραγούδια.
Δυστυχώς δεν μπορούμε να φέρουμε στο σύνολο την εικόνα που έχω στο μυαλό μου στη σκηνή, λόγω περιορισμών στον προϋπολογισμό, αλλά πιέζουμε όσο πιο πολύ μπορούμε.
Και Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και να βελτιώνουμε και αυτό το κομμάτι όσο μπορούμε οικονομικά. Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει περιορισμός ιδεών, μόνο προϋπολογισμός.

8. Πώς νιώθει η μπάντα μετά από 30 χρόνια στη Black Metal σκηνή;
Lord Ahriman) Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που οι οπαδοί και οι άνθρωποι έξω από το συγκρότημα σκέφτονται περισσότερο από εμάς, μου φαίνεται. Απλά συνεχίζω και προσπαθώ να εμπνέομαι και να δημιουργώ τη δική μου / δική μας σκοτεινή αυτοκρατορία!

9. Είναι το Black Metal ακόμα ένα ακραίο είδος ή η πραγματικότητα το έχει ξεπεράσει;
Lord Ahriman) Εξακολουθεί να είναι μια ακραία μορφή μουσικής, αλλά όταν υπάρχουν πιο σοκαριστικά πράγματα για τον κοινό άνθρωπο, χάνει από το σοκ που προκαλεί, για παράδειγμα.

10. Γιατί οι μουσικοί και οι ακροατές στράφηκαν σε πιο ακραία είδη μουσικής;
Lord Ahriman) Αυτή είναι μια αρκετά προσωπική πτυχή νομίζω. Κάποιοι απλώς ακολουθούν μια τάση, κάποιοι ζουν οι ίδιοι με αυτόν τον τρόπο ζωής εντελώς, μερικοί αισθάνονται το ισχυρό πάθος και την ενέργεια που προκαλεί αυτό το είδος μουσικής στην ψυχή των ανθρώπων και ούτω καθεξής.

11. Οι σκανδιναβικές χώρες και η Ελλάδα ξεκίνησαν το κίνημα του Black Metal. Πόσο ικανοποιημένοι μπορεί είναι οι μουσικοί που το ξεκίνησαν, λαμβάνοντας υπόψη τις προσμίξεις και τις αλλαγές;
Lord Ahriman) Όπως και με κάθε άλλο μουσικό στυλ και γενιά, φέρνουν τις δικές τους επιρροές και προσπαθούν να αναπτύξουν το πρωτότυπο από με βάση την τρέχουσα κατάστασή τους σε όπως και ούτω καθεξής.
Δεν θα είμαι ένας από αυτούς τους πρεσβύτερους που το κριτικάρουν αυτό.
Ωστόσο, θα συνεχίσω να κάνω αυτό που θέλω, με βάση αυτό που εγώ και η δική μου γενιά είχε στο μυαλό της όταν ξεκίνησε να δημιουργεί Black Metal!

12. Οι Dark Funeral έχουν διασυνδέσεις με ελληνικά συγκροτήματα. Με ποιον είστε περισσότερο σε επαφή και ποιες κοινές αναμνήσεις μοιράζεστε από τις αρχές της δεκαετίας του ’90;
Lord Ahriman) Λοιπόν, δεν έχω πάρα πολύ επαφή με τις μπάντες της Ελλάδας αυτές τις μέρες, ή τέλος πάντων όχι ότι είχα στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Με λίγα λόγια, συναντώ και συνομιλώ με τους Rotting Christ και τους Deviser μερικές φορές. Ο Heljarmadr είναι αυτός που έχει πιο στενή επαφή με ελληνικές μπάντες περισσότερο από εμένα σήμερα.

13. Αν σας δινόταν η ευκαιρία, θα αλλάζατε κάτι με τα χρόνια;
Lord Ahriman) Δεν βλέπω κανένα λόγο να μετανιώσουμε ή να κοιτάξουμε στο παρελθόν. Ό,τι έγινε, έγινε.
Τώρα μπορώ μόνο να βελτιώσω αυτό που νομίζω ότι δεν λειτούργησε στο παρελθόν και να συνεχίσω να ψάχνω στο μέλλον!

14. Ποια είναι τα τρία καλύτερα και τα τρία χειρότερα πράγματα για το Black Metal;
Lord Ahriman) Χειρότερα… Ένα κατασκευασμένο σύνολο «νόμων» που περιορίζουν το εσωτερικό ζωώδες ένστικτό σας, αντί να δίνουν μια απόλυτη καλλιτεχνική ελευθερία, βασισμένη στα δικά σας σκοτεινά οράματα και κανόνες.
Καλύτερο: Δεν ξέρω. Εγώ πάντα δημιουργούσα τους δικούς μου κανόνες, οι οποίοι με κράτησαν ελεύθερο, εμπνευσμένο και ενεργό ως συνθέτη τώρα και για πάνω από 30 χρόνια!

15. Ποιος δίσκος ή μουσικός έχει επηρεάσει περισσότερο τους Dark Funeral; Eίναι οι Dark Funeral μπάντα που επηρεάζεται από το νέο, σύγχρονο κύμα ακραίου ήχου;
Lord Ahriman) Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπήρχαν άλλες μπάντες που να ακούγονται σαν τους Dark Funeral όταν ξεκινήσαμε,
πάντα ακολουθούσα τους δικούς μου εσωτερικούς δαίμονες, προσπαθώντας να δημιουργήσω το δικό μου ήχο και όχι
ακολουθώντας αυτό που κάνουν οι άλλοι. Εξακολουθώ να κάνω…

16. Πώς οραματίζεστε τη ζωή χωρίς μουσική και ποια άλλα επαγγέλματα θα μπορούσατε να ακολουθήσετε;
Lord Ahriman) Η μουσική ήταν πάντα ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου. Και με το Black Metal μπόρεσα να αναπτύξω όλα μου τα ενδιαφέροντα σε ένα, συνδυάζοντας μουσική, δίνοντας ζωή σε πολλές από τις εσωτερικές μου εικόνες και δουλεύοντας
με διαφορετικούς τύπους σχεδίων.
Έτσι αισθάνομαι πολύ τυχερός που κατάφερα να χτίσω τη δική μου σκοτεινή αυτοκρατορία, αλλά είναι μια σκληρή δουλειά και δεν πρέπει να φοβάστε να δοκιμάσετε, να αποτύχετε και να κάνετε επανεκκίνηση.
Δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο αλλά δουλεύω σκληρά για να διατηρήσω τη δική μου ελευθερία με κάθε δυνατό τρόπο!

17. Είναι το Black Metal τρόπος ζωής;
Lord Ahriman) Για μένα ναι!

18. Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και αυτή τη συνέντευξη. Παρακαλώ κλείσε τη συνομιλία μας όπως θέλεις.
Lord Ahriman) Ευχαριστώ! Τα λέμε στις 22 Σεπτεμβρίου. Φροντίστε να πάρετε το εισιτήριό σας ΤΩΡΑ!

Κείμενο Spyros Tribos

  • Post author:
  • Post category:interviews
  • Reading time:1 mins read