You are currently viewing Οι Symphonic metallers Whiteabbey κυκλοφορούν το νέο album “Words That Form The Key” 23 Φεβρουαρίου 2024.

Οι Symphonic metallers Whiteabbey κυκλοφορούν το νέο album “Words That Form The Key” 23 Φεβρουαρίου 2024.

Επιλέξτε τα λόγια σας με σύνεση!
Στις αρχές του 2020, ο κόσμος ουσιαστικά σταμάτησε. Δεδομένου ότι η αναγκαιότητα ήταν η μητέρα της εφεύρεσης, οι μουσικοί αναγκάστηκαν να βρουν νέους δρόμους δημιουργικότητας και συνεργασίας. Και έτσι γεννήθηκε το WHITEABBEY, που αρχικά προοριζόταν ως ένα στούντιο side-project μεταξύ του Steve Moore των STORMZONE της Βόρειας Ιρλανδίας και της Tamara Bouwhuis των DIM CIMSON της Ολλανδίας. Η πρώτη παρτίδα τραγουδιών κυκλοφόρησε σε ομάδες των τριών, καθεμία από τις οποίες αντιπροσωπεύει ένα κεφάλαιο στην ιστορία του WHITEABBEY. Αυτά τα κεφάλαια στη συνέχεια ομαδοποιήθηκαν σε τρία, με κάθε ένα από αυτά να αντιπροσωπεύει έναν τόμο, ο οποίος στη συνέχεια κυκλοφόρησε ως album. Δύο albums ηχογραφήθηκαν και κυκλοφόρησαν με αυτόν τον τρόπο, μαζί με ένα EP βασισμένο στο παραμύθι της Χιονάτης, με αφήγηση από τον Graham McNulty από τους STORMZONE. Συνειδητοποιώντας τις δυνατότητες της μπάντας και του υλικού, ο Steve και η Tamara αποφάσισαν να κάνουν τους WHITEABBEY την κύρια εστίασή τους, αποφεύγοντας όλους τους άλλους περισπασμούς. Ο Graham McNulty στο μπάσο και ο Badger Duncan στα τύμπανα επιστρατεύτηκαν για να συμπληρώσουν το line-up που θα μεταφέρει τη μουσική στη ζωντανή αρένα το 2024.

Το album WHITEABBEY number #3 WORDS THAT FORM THE KEY έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 23 Φεβρουαρίου 2024. Αντλώντας επιρροές που κυμαίνονται από τη δύναμη και το συμφωνικό metal όπως οι NIGHTWISH ή οι WITHIN TEMPTATION μέχρι πιο παραδοσιακές rock και metal πηγές όπως οι HELLOWEEN ANNIHILATOR, THIN LIZZY ή JUDAS PRIEST, η μπάντα έχει δημιουργήσει έναν μουσικό κόσμο με τεράστια riffs, πιασάρικα hooks, μεθυστικά φωνητικά και φουσκωτά κιθαριστικά σόλο στα οποία ο ακροατής μπορεί να βυθιστεί. Θίγοντας θέματα τόσο διαφορετικά όσο ο έλεγχος των σχέσεων, η ιρλανδική ιστορία και μυθολογία, διάφορα είδη απώλειας, εκδίκησης, ακόμη και πειρατές και δράκοι, η μπάντα έχει δημιουργήσει μια σουίτα τραγουδιών που είναι διορατικά και βαθιά σε μέρη, και ανάλαφρα και αναζωογονητικά σε άλλα!

Photo Credit: Whiteabbey, WRP Concertphotography, Paul Wharton

Track list:

1. Reality
2. Dragonfire
3. Hold Fast
4. Just Hold Me
5. You Should Be Running
6. All In The Past
7. Ireland’s Final Witch
8. Celtic Curse
9. Think Of Me Sometimes

Facebook: https://www.facebook.com/whiteabbeyofficial
Instagram: https://www.instagram.com/whiteabbeyofficial

Line-Up:
Tamara Bouwhuis – vocals
Steve Moore – guitars
Graham McNulty – bass
Badger Duncan – drums

Guest musicians: Phil Horner, David Brown, Clementine Abigail Brown, Junior Afrifa
Δισκογραφία:
Words That Form The Key (2024), Volume 2 (2022), Trilogy EP (2022), Volume 1 (2020)

  • Post author:
  • Post category:Latest News
  • Reading time:1 mins read