You are currently viewing Οι Post-Black Metallers AGRYPNIE ορίζουν ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ ,αποκαλύπτουν το πρώτο κομμάτι με το μέλος των SECRETS OF THE MOON

Οι Post-Black Metallers AGRYPNIE ορίζουν ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ ,αποκαλύπτουν το πρώτο κομμάτι με το μέλος των SECRETS OF THE MOON

Σήμερα, η AOP Records ανακοινώνει την 13η Σεπτεμβρίου ως διεθνή ημερομηνία κυκλοφορίας του πολυαναμενόμενου έβδομου άλμπουμ των Agrypnie, “Erg”, σε μορφή CD και βινυλίου LP.

Ιδρύθηκε το 2004 από τον τραγουδοποιό Torsten H., ο οποίος είναι επίσης ενεργός στα συγκροτήματα Nocte Obducta, Theotoxin και Suel καθώς και σε άλλα μουσικά έργα, οι Agrypnie έχουν εξελιχθεί σε μια σημαντική δύναμη στη black metal σκηνή με την πάροδο των ετών. Αυτό που ξεκίνησε ως σόλο έργο επεκτάθηκε σε μια πλήρη μπάντα για να επιτρέψει ζωντανές εμφανίσεις το 2007, ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ F51.4.

Με εννέα κυκλοφορίες, συμπεριλαμβανομένων έξι άλμπουμ, οι Agrypnie έχουν δημιουργήσει μια εκτεταμένη δισκογραφία που αντικατοπτρίζει την ποικιλία και το βάθος του μουσικού τους σύμπαντος. Με την πάροδο του χρόνου, οι Agrypnie έχουν ολοκληρώσει πολυάριθμες περιοδείες και φεστιβάλ καθώς και live σε κλαμπ, γοητεύοντας το κοινό τους με την έντονη σκηνική τους παρουσία και τις δυνατές ερμηνείες τους. Και από το 2024, με την προγραμματισμένη κυκλοφορία του έβδομου άλμπουμ τους, Erg, οι ηχογραφήσεις τυμπάνων για το όγδοο άλμπουμ έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Το άλμπουμ Metamorphosis, που κυκλοφόρησε το 2021, ήταν το πρώτο της Agrypnie υπό τη διάσημη ετικέτα AOP Records και έφτασε στο #29 στα επίσημα γερμανικά charts άλμπουμ. Επιπλέον, ονομάστηκε μία από τις πέντε κορυφαίες black metal κυκλοφορίες του 2021 από το γερμανικό Metal Hammer. Αυτές οι πρόσφατες επιτυχίες, μαζί με τα προηγούμενα επιτεύγματα, υπογραμμίζουν τη συνεχή ανάπτυξη της μπάντας.

Και αυτή η εξέλιξη φτάνει αναμφισβήτητα στο αποκορύφωμά της με τo Erg. Κατά μία έννοια, το Erg είναι το πιο επιθετικό άλμπουμ των Agrypnie μέχρι σήμερα. Κάθε όργανο επιτίθεται από κάθε γωνία, σχεδόν συντριπτικά, αν όχι για την καθαρή και κοφτή ηχογράφηση και την αξιοζήλευτα αιχμηρή εκτέλεση της μπάντας. Με μια άλλη έννοια,το “Erg” επιδεικνύει αξιοσημείωτη τόλμη και βάθος. Ενώ το “Black Metal” είναι στη βάση, η σύνθεση των τραγουδιών του άλμπουμ κορυφώνεται και συντρίβεται με καλειδοσκοπικό θαύμα και καθαρτική επείγουσα ανάγκη. Το γεγονός ότι οι Agrypnie καταφέρνουν να κάνουν αυτές τις οκτώ συνθέσεις (“Blut” είναι μια σουίτα δύο μερών) μια περιπέτεια που ξεδιπλώνεται για πάντα και αποκαλύπτει όλο και βαθύτερες αλήθειες όσο περισσότερο την ακούει κανείς, είναι μια απόδειξη της δύναμης και της ανδρείας τους τόσο ως τραγουδοποιοί όσο και ως μουσικοί. Πλούσιος ηχητικά και συναισθηματικά, μεγαλοπρεπής ακόμα και όταν βυθίζεται στα βάθη της μελαγχολίας, το Erg είναι ένα tour de force ευρείας οθόνης BLACK METAL ανεξάρτητα από “προοδευτικές” ή “μετά-” ονομασίες.

Επί του παρόντος, μαζί με τον Torsten, ο ντράμερ Flo – τραγουδοποιός για τους Theotoxin, ντράμερ για τους Schirenc Plays Pungent Stench και ζωντανός ντράμερ για συγκροτήματα όπως οι Benighted και οι Schammasch – είναι ο μόνος μόνιμος studio μουσικός . Οι live μουσικοί Lykanthrop (Batushka, κιθάρα), Chris (Perchta, κιθάρα) και Andi (πρώην Paul Di’Anno Band, μπάσο) συμπληρώνουν τους Agrypnie.

Εν τω μεταξύ, ακούστε το ολοκαίνουργιο κομμάτι “Aus rauchlosem Feuer” με τον Phil Jonas των Secrets of the Moon ΕΔΩ στο επίσημο κανάλι της AOP Records στο YouTube. Το εξώφυλλο, ευγενική προσφορά των syn2 / Marco Klein, και το tracklisting έχουν ως εξής:

Tracklisting for Agrypnie’s Erg
1. Aus rauchlosem Feuer
2. Meer ohne Wasser
3. Sturm
4. Blut
5. Entität
6. Stunde des Wolfes
7. Geister
8. Unter Sandessen und verscharrt

MORE INFO:
www.facebook.com/agrypnie.official

www.aoprecords.de
www.facebook.com/aoprecords