You are currently viewing Οι PHAËTHON ανακοινώνουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Wielder Of The Steel” μέσω της Gates Of Hell Records

Οι PHAËTHON ανακοινώνουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Wielder Of The Steel” μέσω της Gates Of Hell Records

Η Gates Of Hell Records ανακοινώνει με υπερηφάνεια το full length ντεμπούτο των Epic Heavy Metallers PHAËTHON με έδρα το Λονδίνο, που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 30 Αυγούστου 2024.

Το “Wielder Of The Steel” είναι ένας προάγγελος οκτώ τραγουδιών του metal που με ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια αναμφίβολα θα προσελκύσουν τους οπαδούς των Manowar, Mercyful Fate, Bathory και Cirith Ungol.

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε, μιξαρίστηκε και έγινε mastered από τον Tom Dring στο The Arch Recording Studio στο Southport της Αγγλίας.
Από τεράστια συνέπεια στον ήχο του άλμπουμ είναι η κατασκευή του The Arch, η οποία είναι μια επανασχεδιασμένη μεθοδιστική εκκλησία.
Οι ιερές αίθουσες της Αψίδας ήταν ιδανικές για τύμπανο, ένα κρίσιμο στοιχείο για την αποτύπωση του επικού, παλιού heavy metal.
Η εγκατάσταση επέτρεψε επίσης στους PHAËTHON να παρακολουθούν το rhythm section (τύμπανα, δύο κιθάρες και μπάσο) μαζί, επιτρέποντας στους PHAËTHON να ακούγονται σαν μπάντα και όχι σαν συλλογή με μεμονωμένα μέσα.

Οι αριθμοί στο “Wielder Of The Steel” μοιράζονται ένα κοινό θεματικό νήμα, με την προειδοποιητική ιστορία των PHAËTHON στον πυρήνα της.

Τα τραγούδια εμβαθύνουν στο βαθύ αντίκτυπο των αφηγήσεων για την ανθρωπότητα, είτε πρόκειται για θεούς, δεισιδαιμονίες ή εντελώς ψέματα, που εκτείνονται πέρα από τα όρια της ελληνικής μυθολογίας.

Είναι ταιριαστό το θέμα των στίχων για ένα άλμπουμ που υφαίνει έξοχα ένα ηχητικό και αφηγηματικό ταξίδι μέσα από εποχές ανδρείας και συγκρούσεων, αυτοκρατορίες χαμένες στο χρόνο και επικές ιστορίες.
Η περιφρόνηση και η φιλοδοξία, όλα αποκαλύπτουν την αιώνια αντιπαράθεση μεταξύ της ύβρις του ανθρώπου και το αδάμαστο πνεύμα του.

Το πρώτο single “Eternal Hammerer”, έχει κάνει πρεμιέρα σε αυτή την τοποθεσία: https://youtu.be/2-34cUhETh4

Tracklist:
1. Eternal Hammerer
2. Vanguard of the Emperor
3. For the Greater Good of Evil
4. Tolls of Perdition
5. Blasphemers
6. Forgotten Gods
7. Phaëthon Must Fall
8. Wielder of the Steel

Line-up:
Vrath – Vocals, Guitar
Decado – Guitar
Aees – Bass
Oskarath – Drums

https://www.facebook.com/gatesofhellrecords
http://www.gatesofhellrecords.com
https://www.facebook.com/phaethonband
https://phaethon.bandcamp.com