You are currently viewing Οι HIGH DESERT QUEEN υπογράφουν με την Magnetic Eye Records!

Οι HIGH DESERT QUEEN υπογράφουν με την Magnetic Eye Records!

Οι High Desert Queen υπέγραψαν συμφωνία για πολλά άλμπουμ με την Magnetic Eye Records.
Οι rockers της ερήμου του Τέξας θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο άλμπουμ τους μέσω της εταιρείας το 2024.

Οι HIGH DESERT QUEEN σχολιάζουν: «Δεν θα μπορούσαμε να νιώθουμε μεγαλύτερη τιμή και ταπεινότητα από το να γίνουμε μέρος της Magnetic Eye Records», γράφει ο τραγουδιστής Ryan Garney εκ μέρους του συγκροτήματος.
«Το roster της εταιρείας μιλάει από μόνο του και δεν διστάσαμε όταν μας προσέγγισαν για να υπογράψουμε.
Αγαπάμε πόσο εκλεκτικό είναι το γούστο τους και πόσα διαφορετικά στυλ αντιπροσωπεύονται.
Επιπλέον, δεν βλάπτει το γεγονός ότι μερικά από τα αγαπημένα μας συγκροτήματα είναι ήδη στην ετικέτα.
Πιστεύουμε ότι το Magnetic Eye είναι η τέλεια εφαρμογή για να μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το δικό μας στυλ του βράχου της ερήμου του Τέξας».

Ο Jadd Shickler καλωσορίζει: «Είναι το ιερό δισκοπότηρο των A&R να βρουν ένα συγκρότημα του οποίου η φιλοδοξία προς κάθε πτυχή του να είσαι μπάντα ταιριάζει με τις αστρικές ζωντανές εμφανίσεις τους», σχολιάζει ο σκηνοθέτης του Magnetic Eye. “Οι High Desert Queen υπάρχουν μόνο για μερικά χρόνια, αλλά όταν είδα την ταχεία εξέλιξή τους και την ανοδική τους ταχύτητα κάνοντας πράγματα στα οποία κάποια γκρουπ δεν μπαίνουν καν στον κόπο να βάλουν πλάτη, έφυγα με μια βεβαιότητα: αυτή η μπάντα δεν θα αμφισβητηθεί! Οι High Desert Queen θα παίξουν τεράστιες συναυλίες και θα κάψουν τη μνήμη της ζωντανής τους ενέργειας στο μυαλό των οπαδών σε όλο τον κόσμο. Κάθε ετικέτα έξυπνη και αρκετά τυχερή για να δεθεί και να κάνει τη βόλτα μαζί τους θα είναι μέρος κάτι πραγματικά ξεχωριστού. Δεν είμαι ανδρείκελο, οπότε φρόντισα να είμαστε αυτή η εταιρεία και ανυπομονώ να ακούσω τη σκηνή τι τεράστιο άλμα έκαναν αυτοί οι τύποι στο σύντομο χρονικό διάστημα από τον τελευταίο τους δίσκο. Προς τους Morgan, Phil, Rusty και Ryan: καλώς ήρθατε στο Magnetic Eye! Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να συμβαδίσουμε!»

Οι High Desert Queen είναι κάτι πολύ περισσότερο από «άλλο ένα ροκ συγκρότημα της ερήμου». Σχηματίστηκε στο Χιούστον του Τέξας από τον τραγουδιστή Ryan Garney και τον κιθαρίστα Rusty Miller το 2019, το δίδυμο σύντομα προσέλαβε ντράμερ προσθέτοντας τον Phil Hook (MONTE LUNA) στα τύμπανα και μετακόμισε στο Ώστιν το 2020.

Με την προσθήκη της κόρης του Rusty, Morgan στο μπάσο, η μπάντα χτύπησε το έδαφος τρέχοντας. Το μοναχικό αστέρι έλαμψε όταν αυτοί οι τέσσερις συναντήθηκαν, καθώς ο βράχος της ερήμου είχε ήδη υπομείνει μια μακρά μάλλον ξηρή περίοδο στασιμότητας και ήταν ξεραμένος για μια ένεση φρέσκων ήχων.

Το HIGH DESERT QUEEN είχε ό,τι χρειαζόταν για να δώσει ξανά ώθηση στη σκηνή. Οι τεράστιες μουσικές επιρροές τους που κυμαίνονται από grunge έως funk, old school metal έως doom και πολλά άλλα παρέχουν μια ιδανική βάση για νέες ιδέες και μια αναζωογονητική προσέγγιση στο είδος. Οι βροντεροί, χνουδωτοί ύμνοι τους παραδίδονται με μια υγιή δόση groove και πιασάρικων μελωδιών και παίρνουν μια τεράστια ώθηση από μια συναισθηματική νοημοσύνη στη μουσική τους που είναι δύσκολο να βρεθεί. Ο νεόκοπος ήχος συνδέεται με την πλούσια κληρονομιά του περιβάλλοντός τους, εμπνέοντας την ετικέτα στυλ «Texas desert rock».

Η σκληρή δουλειά και το προφανώς ανερχόμενο ταλέντο τους οδήγησαν σε ένα γρήγορο δισκογραφικό συμβόλαιο για τους HIGH DESERT QUEEN. χάρη εν μέρει στη βοήθεια του Rob Blasko των ZAKK SABBATH. Το ντεμπούτο τους πλήρους μήκους “Secrets of the Black Moon” έφτασε το 2021 και αμέσως γέμισε με επαίνους στις ΗΠΑ και την Ευρώπη το 2021, γεγονός που άνοιξε τις πόρτες σε περιοδείες και προσκλήσεις σε σημαντικά φεστιβάλ τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Τον Μάρτιο του 2022, οι Τεξανοί ξεκίνησαν την πρώτη τους περιοδεία για την υποστήριξη των SASQUATCH στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ. Μόλις δύο μήνες αργότερα, οι HIGH DESERT QUEENβγήκαν στους δρόμους της Ευρώπης ως headliner τον Ιούνιο του 2022, με επιστροφή στην Ευρώπη με τους FATSO JETSON το 2023. Υπογραμμίζοντας την ταχεία άνοδο αυτού του ζωντανού τέρατος, οι νεοφερμένοι είχαν κλείσει για το Desertfest του Λονδίνου (Ηνωμένο Βασίλειο) και το Βερολίνο (DE) και το Truckfighters’ Fuzz Festival (SE) μεταξύ πολλών άλλων.

Απαντώντας στα εκθετικά πολλαπλασιαζόμενα αιτήματα για νέο υλικό από τους σταθερά αυξανόμενους οπαδούς τους, οι HIGH DESERT QUEEN πλαισίωσαν τις ζωντανές τους δραστηριότητες με το “Turned to Stone Ch. 8” split release με τους BLUE HERON, και συνεισέφεραν ένα κομμάτι στο “Best of Soundgarden Redux”, το τελευταίο μέρος της bestseller σειράς Magnetic Eye Records Redux.

Με περισσότερες περιοδείες ήδη στον ορίζοντα, οι HIGH DESERT QUEEN θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους μέσω της εταιρείας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024.

HIGH DESERT QUEEN live:
11-13 JUL 2024 Erfurt (DE) Stoned from the Underground
26-27 JUL 2024 Neuensee (DE) Rock im Wald
19-22 SEP 2024 Austin, TX (US) RippleFest

Line-up:
Ryan Garney – vocals
Phil Hook – drums
Morgan Miller – bass
Rusty Miller – guitar

For more info visit:
www.highdesertqueen.com
www.facebook.com/highdesertqueen
www.instagram.com/highdesertqueen

  • Post author:
  • Post category:Latest News
  • Reading time:2 mins read