You are currently viewing Οι FUNERAL STORM μεταδίδουν νέο άλμπουμ από την HELLS HEADBANGERS στο Black Metal Promotion

Οι FUNERAL STORM μεταδίδουν νέο άλμπουμ από την HELLS HEADBANGERS στο Black Metal Promotion

Σήμερα, οι Έλληνες black metallers Funeral Storm, μεταδίδουν ολόκληρο το πολυαναμενόμενο δεύτερο άλμπουμ τους, “Chthonic Invocations”, στο κανάλι Black Metal Promotion στο YouTube.
Πρόκειται να κυκλοφορήσει διεθνώς στις 10 Μαΐου μέσω της Hells Headbangers, ακούστε το “Chthonic Invocations” των Funeral Storm στο σύνολό του αποκλειστικά ΕΔΩ.

Ήταν μόλις το 2019 όταν οι Funeral Storm έκαναν τη μεγαλειώδη είσοδό τους στη διεθνή metal σκηνή με το αναγνωρισμένο ντεμπούτο άλμπουμ τους, “Arcane Mysteries”, ευγενική προσφορά της Hells Headbangers.

Ήταν το “Arcane Mysteries” που ενοποίησε μεγαλοπρεπώς όλη τη σημαντική υπόσχεση των Funeral Storm σε μια μεγάλη δήλωση κλασικού ελληνικού black metal σε ένα αυθεντικά πρώιμο στυλ των αρχών της δεκαετίας του ’90.
Σίγουρα δεν έβλαψε το γεγονός ότι αυτό το ντεμπούτο άλμπουμ είχε τον ιδρυτή των Varathron, Necroabyssious, στα φωνητικά.
Δύο χρόνια ήρθε ένα split 7″ με τους Έλληνες συντρόφους Synteleia, με τον κατάλληλο τίτλο “The Ancient Calling”, επίσης ευγενική προσφορά της Hells Headbangers.

Αυτό το split περιελάμβανε μια περιορισμένη σύνθεση του Necroabyssious, της κιθαρίστριας Arcania και του ιδρυτικού κιθαρίστα / μπασίστα / drum-programmer Wampyrion, και έτσι ενισχύεται το δεύτερο full lenght των Funeral Storm.
Ομοίως με τον κατάλληλο τίτλο, το “Chthonic Invocations” διερευνά περαιτέρω το σταθερό θέμα του μύθου Cthulhu.

Πιο συγκεκριμένα, το δεύτερο άλμπουμ των Funeral Storm επικεντρώνεται γενικά στον θάνατο, σε κάθε μορφή, γιατί η Arcania και ο Wampyrion ήταν εντελώς απομονωμένοι κατά τη διάρκεια του lockdown και ο Necroabyssious μολύνθηκε βαριά με Covid-19 σε σημείο που η μπάντα δεν ήξερε τι θα συμβεί.

Ωστόσο, μετά τη θεραπεία του, ο Necroabyssious έδωσε μια εξαιρετικά επιθετική ερμηνεία, ταιριάζοντας με την πιο εκρηκτική αλλά πιο μυστικιστική μουσική των συμπαικτών του.
Πραγματικά, το “Chthonic Invocations” ακούγεται σαν Funeral Storm 666% και παραπέμπει ακόμη περισσότερο στο αρχαίο παρελθόν: το να πούμε ότι το άλμπουμ θα μπορούσε να είχε κυκλοφορήσει το 1993 στο Unisound είναι μια υποτίμηση για να τερματίσουμε όλες τις υποτιμήσεις.
Αλλά και πάλι, όπως και ο full lenght προκάτοχός του, το “Chthonic Invocations” αποφεύγει εύκολα την τεμπέλικη κατάσταση “throwback” τόσο για τη δύναμη των συνθέσεων του όσο και για τα αυθεντικά synths εποχής, που χειρίζονται τόσο η Arcania όσο και ο Wampyrion.

Ενόψει της διεθνούς κυκλοφορίας του αυτή την Παρασκευή, ακούστε το “Chthonic Invocations” στο σύνολό του αποκλειστικά ΕΔΩ, ευγενική προσφορά του καναλιού Black Metal Promotion στο YouTube.

Πληροφορίες προπαραγγελίας μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Τα προαναφερθέντα εξώφυλλα και tracklisting έχουν ως εξής:

1. Whispers From The Beyond
2. Behold The Dark
3. The Void
4. Funeral Pyre
5. The Epitaph Of The Dead
6. The Covenant Of Old
7. Mistress Of The Night (The Gathering Begins)
8. The Calling Of The Father

MORE INFO:
www.facebook.com/funeralstorm666

“When you need metal, go to hell!”
www.hellsheadbangers.com
www.facebook.com/hellsheadbangers