You are currently viewing Οι Dark Affliction κυκλοφορούν το ντεμπούτο album “Five Stages of Grief”

Οι Dark Affliction κυκλοφορούν το ντεμπούτο album “Five Stages of Grief”

Το ντεμπούτο άλμπουμ των Dark Affliction “Five Stages of Grief”, αναμένεται να αναδυθεί από τα βάθη με την Theogonia Records!
Ετοιμαστείτε να κατεβείτε στα αβυσσαλέα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, καθώς η Theogonia Records αποκαλύπτει με υπερηφάνεια την τελευταία της κυκλοφορία ηχητικής μοχθηρίας.
Οι Dark Affliction, οι αινιγματικοί Έλληνες πρόγονοι του ατμοσφαιρικού black metal, πρόκειται να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, “Five Stages of Grief”, στις 24 Μαΐου 2024, μετά την πρόσφατη υπογραφή τους με την εταιρεία.

Ετοιμαστείτε να κατεβείτε στα αβυσσαλέα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, καθώς η Theogonia Records αποκαλύπτει με υπερηφάνεια την τελευταία της προσφορά ηχητικής μοχθηρίας. Οι Dark Affliction, οι αινιγματικοί Έλληνες πρόγονοι του ατμοσφαιρικού black metal, πρόκειται να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, “Five Stages of Grief”, στις 24 Μαΐου 2024, μετά την πρόσφατη υπογραφή τους με την εταιρεία.

Σε μια εποχή όπου η συμμόρφωση κυριαρχεί, οι Dark Affliction αναδύονται ως φάρος ανυπακοής, δημιουργώντας ένα σχολαστικά ενορχηστρωμένο έργο που ξεπερνά τα όρια του συμβατικού metal.
Με επικεφαλής τον οραματιστή Παναγιώτη Χρηστία, οι Dark Affliction αξιοποιούν τις αρχέγονες ενέργειες του ελληνικού black metal, υφαίνοντάς τες σε ένα μωσαϊκό στοιχειωτικών μελωδιών και σπλαχνικής έντασης.

Στο τιμόνι αυτής της ηχητικής καταιγίδας βρίσκεται το “Five Stages of Grief”, ένα εννοιολογικό αριστούργημα που εμβαθύνει στις πιο σκοτεινές εσοχές της ανθρώπινης κατάστασης.
Κάθε κομμάτι χρησιμεύει ως μια σπλαχνική εξερεύνηση των πέντε ψυχολογικών σταδίων του πένθους, προσκαλώντας τους ακροατές σε ένα οδυνηρό ταξίδι μέσα από την άρνηση, το μίσος, τις διαπραγματεύσεις, την κατάθλιψη και, τελικά, την αποδοχή.

Αυτό δεν είναι απλώς ένα άλμπουμ. Είναι μια κάθοδος στην άβυσσο, μια κοινωνία με τις σκιές που κατοικούν μέσα σε όλους μας. Από τις στοιχειωτικές εντάσεις του εισαγωγικού αποσπάσματος μέχρι την καθαρτική κυκλοφορία των τελευταίων σημειώσεων, το “Five Stages of Grief” βυθίζει τον ακροατή σε μια σφαίρα αχαλίνωτου συναισθήματος και υπαρξιακής αναταραχής.

Για να γίνει πλήρως αντιληπτή η ουσία αυτού του magnum opus, η Theogonia Records, σε συνεργασία με το κατάστημα Mono Records στην Πάτρα, επέλεξε να κυκλοφορήσει το “Five Stages of Grief” αποκλειστικά σε μαύρο βινύλιο LP (και ψηφιακή) μορφή. Αποφεύγοντας τα όρια των παραδοσιακών μέσων, η εταιρεία αναγνωρίζει ότι η μελαγχολική ατμόσφαιρα και οι αιθέριες αποχρώσεις της μουσικής των Dark Affliction βιώνονται καλύτερα στη ζεστή αγκαλιά του βινυλίου.

Προσκεκλημένοι μουσικοί δανείζουν το ταλέντο τους σε αυτό το μνημειώδες εγχείρημα, εμπλουτίζοντας το ηχητικό μωσαϊκό των Dark Affliction με τις μοναδικές συνεισφορές τους.
Μαζί με τον Παναγιώτη Χρηστιά η αριστοτέχνης Ελένη Νότα στα τύμπανα, ο δεξιοτέχνης Νίκος Μαυρίδης στο βιολί, τα στοιχειωτικά φωνητικά της Αναστασίας Κύριτση και οι μελαγχολικές μελωδίες στο πιάνο του Σάκη Μπάστα, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το “Five Stages of Grief” σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη ηχητικής υπέρβασης.

Στίχοι, σφυρηλατημένοι με βαθιά συγκίνηση και ενδοσκόπηση, είναι αριστοτεχνικά δουλεμένοι από την Αναστασία Καλαμπαλίκα, προσθέτοντας ένα ακόμη στρώμα βάθους σε αυτή τη σκοτεινή συμφωνία.

Η οπτική ταυτότητα του άλμπουμ είναι εξίσου συναρπαστική, με εξώφυλλο σχεδιασμένο από τον ταλαντούχο Khaos Diktator Design.
Η διάταξη και ο σχεδιασμός, διασφαλίζοντας ότι κάθε πτυχή ευθυγραμμίζεται άψογα με την ουσία της μουσικής, είναι σχολαστικά κατασκευασμένα από το Graphic no Jutsu.
Αποτυπώνοντας την ουσία της αινιγματικής παρουσίας της μπάντας, η στοιχειωτική φωτογραφία παρέχεται από το Stigmiotypo Studio.

Ηχογραφημένο και μιξαρισμένο στο στούντιο NoiseBox στην Πάτρα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022, το “Five Stages of Grief” έγινε στη συνέχεια mastering από τον καταξιωμένο Γιάννη Μηλιώνη, διασφαλίζοντας ότι κάθε νότα αντηχεί με απαράμιλλη σαφήνεια και ένταση.

Το αποτέλεσμα είναι μια συμφωνία σκότους και φωτός, απελπισίας και λύτρωσης, μια απόδειξη της απεριόριστης δημιουργικότητας και της ακλόνητης αφοσίωσης του Παναγιώτη Χρηστιά και των συντρόφων του.

Ελάτε μαζί μας καθώς αποκαλύπτουμε το επόμενο κεφάλαιο στα χρονικά της ιστορίας του metal. Το “Five Stages of Grief” γνέφει, μια σειρήνα καλεί μέσα στο χάος, ακούστε το κάλεσμά της και βυθιστείτε στο αίνιγμα που είναι το Dark Affliction.

Σημειώστε τα ημερολόγιά σας για τις 24 Μαΐου 2024, καθώς σας περιμένει το σκοτάδι.

Tracklist:
1. Intro
2. Denial
3. Hate
4. Bargaining
5. Depression
6. Acceptance

DARK AFFLICTION is:
Panagiotis Christias – All

Find DARK AFFLICTION:
https://www.facebook.com/DarkAfflictionbm
https://www.instagram.com/dark.affliction