You are currently viewing Οι black metallers AKHLYS κάνουν πρεμιέρα το νέο τους άλμπουμ “House of the Black Geminus”

Οι black metallers AKHLYS κάνουν πρεμιέρα το νέο τους άλμπουμ “House of the Black Geminus”

Δέκα μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του στις 5 Ιουλίου, οι ονειρικοί Black Metal AKHLYS παρουσιάζουν το πλήρες stream του νέου τους άλμπουμ. Το “House of the Black Geminus” είναι μια επίδειξη τρομακτικής κυριαρχίας. Συνδυάζοντας έντονο Black Metal με στοιχεία Dark Ambient και Death Industrial, οι AKHLYS ενώνουν ψυχολογικό τρόμο, ενορχηστρωμένο ρόπαλο και απόκοσμο προαίσθημα σε ένα οδυνηρό ταξίδι στο πανδαιμονικό μεγαλείο.

Ο ιθύνων νους Naas Alcameth (AORATOS, NIGHTBRINGER) μεταφέρει την ιδέα πίσω από αυτό το σκοτεινό έργο:

«Όπως και οι προκάτοχοί του, το “House of the Black Geminus” βασίζεται σε όνειρα ιδωμένα από μια εσωτερική οπτική και μέσα από τη γλώσσα και τα σύμβολα της μυθολογίας και του αποκρυφισμού. Αυτό το άλμπουμ είναι πιο διαφοροποιημένο επειδή είναι πιο συγκεκριμένο ως θεματικό άλμπουμ. Επικεντρώνεται στο σύμβολο του «σπιτιού» μέσα σε αυτό το ονειρικό πλαίσιο, το οποίο χρησιμεύει ως κατοικία όπου, μετά από δοκιμασία, συναντά κανείς τη δαιμονική αντανάκλαση ή σκιά του. Τα όνειρα συνδέονται παραδοσιακά με τον κάτω κόσμο, όπου εδρεύει αυτό το σπίτι. Είναι δομημένο σε τρία ιεραρχικά επίπεδα, αντικατοπτρίζοντας τις κοσμικές δομές στην αρχαία μυθολογία και θρησκεία: τον κάτω κόσμο, τον μεσαίο και τον ουράνιο πάνω. Το κελάρι του σπιτιού αντιπροσωπεύει τον κάτω κόσμο, η εστία είναι η μεσαία κατοικία και η σοφίτα είναι η ουράνια. Τρεις διαφορετικές φάσεις ενός ταξιδιού και μιας δοκιμασίας συμβαίνουν μέσα στα τρία επίπεδα, το καθένα με τον δικό του συγκεκριμένο ρόλο. Είναι όλα πολύ δαντικά ή αποκρυφιστικά για τη “House of the Black Geminus”.

Περισσότερες πληροφορίες για το AKHLYS, την τέχνη του Alcameth και το “House of the Black Geminus” μπορείτε να βρείτε μέσω μιας εις βάθος τριλογίας συνεντεύξεων με τη μεθοδολογία Bardo. Κάντε κλικ εδώ!

Το άλμπουμ πρόκειται να κυκλοφορήσει σε πολλές μορφές – CD, βινύλιο, κασέτα και ψηφιακό – στις 5 Ιουλίου. Διάφορα σχέδια εμπορικών προϊόντων θα συνοδεύουν την κυκλοφορία. Οι παραγγελίες είναι διαθέσιμες μέσω των καταστημάτων EU, US και Bandcamp της ετικέτας.

Οι AKHLYS θα ξεκινήσουν την ευρωπαϊκή περιοδεία “House of the Black Geminus” από τις 26 Ιουλίου. Έχοντας τελειοποιήσει τις ζωντανές εμφανίσεις τους μέσω εκτεταμένων πρόσφατων περιοδειών, οι AKHLYS θα παρουσιάσουν επίσης ένα ειδικά εκτεταμένο σετ στο εναρκτήριο φεστιβάλ Serv of Chaos του DMP τον Οκτώβριο. Μη χάσετε αυτό το έντονο θέαμα εφιαλτικής Black Metal μαγείας. Βρείτε όλες τις πληροφορίες εδώ, όλες τις ημερομηνίες περιοδείας παρακάτω και στο φυλλάδιο.

26.07.2024 – Vienna, Austria – Escape
27.07.2024 – Budapest, Hungary – Supersonic – Blue Hell & KVLT
28.07.2024 – Košice, Slovakia – Collosseum Club Košice
29.07.2024 – Wroclaw, Poland – TBA
30.07.2024 – Berlin, Germany – Urban Spree
01.08.2024 – Bergen, Norway – Beyond The Gates
02.08.2024 – Oslo, Norway – Revolver
03.08.2024 – Stockholm, Sweden – Hus 7 (Slaktkyrkan)
04.08.2024 – Göteborg, Sweden – The Abyss
05.08.2024 – TBC
06.08.2024 – TBC
07.08.2024 – Aarburg, Switzerland – Musigburg
08.08.2024 – Mörlenbach, Germany – LIVE MUSIC HALL Weiher
09.08.2024 – Josefov, Czech Republic – Brutal Assault 
10.08.2024 – Schlotheim, Germany – Party.San Metal Open Air 
18.-19.10.2024 – Oberhausen, Germany – Servants of Chaos Festival

bio:

Οι AKHLYS δημιουργήθηκαν το 2009 από τον Naas Alcameth  (NIGHTBRINGER,  AORATOS,  BESTIA ARCANA) ως μουσική έκφραση για τα ανεξήγητα οράματα, ταξίδια και φαινόμενα που συμβαίνουν σε οριακές περιοχές μεταξύ ύπνου και αφύπνισης. Εξερευνώντας αρχικά αυτές τις έννοιες μέσω του Dark Ambient στο ντεμπούτο “Supplication” (2009) και στη συνέχεια στοιχειώνοντας το Black Metal μέσω του επαινεμένου “The Dreaming I” (2015), οι Alcameth για άλλη μια φορά πραγματοποίησαν  αυτό το όραμα, δημιουργώντας ένα τρίτο και κορυφαίο έργο, το “Melinoë“, το οποίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2020.

Κερδίζοντας ευρεία αναγνώριση για τις ζωντανές εμφανίσεις τους, οι AKHLYS εξασφάλισαν συνεργασία με το Parasite Gallows Booking το 2022. Ανάμεσα σε πολυάριθμες περιοδείες και εμφανίσεις σε φεστιβάλ στην Ευρώπη, το Ισραήλ, τη Λατινική Αμερική και τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα τελευταία χρόνια έχουν επίσης αποδείξει πολλά με τη δημιουργία νέων συνθέσεων που προορίζονται για το τέταρτο άλμπουμ τους. Με τίτλο “House of the Black Geminus“, αυτή η πολυαναμενόμενη κυκλοφορία έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 5 Ιουλίου 2024.

|| Debemur Morti Productions ||

Website | EU shop | US shop

Facebook | Bandcamp | Youtube | Instagram

Akhlys - House of the Black Geminus (Full album)