You are currently viewing Οι ADON όρισαν ημερομηνία κυκλοφορίας για το ντεμπούτο album τους που θα κυκλοφορήσει από τη NEUROPA και συμμετέχουν μέλη των DECAPITATED, VADER κ.α.

Οι ADON όρισαν ημερομηνία κυκλοφορίας για το ντεμπούτο album τους που θα κυκλοφορήσει από τη NEUROPA και συμμετέχουν μέλη των DECAPITATED, VADER κ.α.

Η Neuropa Records ανακοινώνει την 2α Αυγούστου ως διεθνή ημερομηνία κυκλοφορίας του πολυαναμενόμενου ντεμπούτου άλμπουμ των ADON “Adon”, σε μορφή CD και βινυλίου.

Σχηματίστηκαν το 2019, οι ADON είναι ένα black/death metal ντουέτο με καταγωγή από την Αμερική, με επικεφαλής τον ισόβιο φίλο κιθαρίστα Nath και τον τραγουδιστή Æthelwulf II.
Βρήκαν σταθερή βάση στα τέλη του 2020 με την προσθήκη του ντράμερ James Stewart (Decapitated, ex-Vader).
Η πρώτη τους δημόσια κυκλοφορία ήταν το EP “Arkane” τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.
Θα ακολουθούσε μια περίοδος σιωπής που θα διαρκούσε τέσσερα χρόνια, καθώς οι ADON δούλευαν στο full length ντεμπούτο τους.
Το ψηφιακό single «Axiom» αποκαλύφθηκε στις αρχές του 2024, πειράζοντας τις σκοτεινές απολαύσεις αυτού του ντεμπούτου άλμπουμ.

Επιτέλους, το πρώτο full length των ADON έφτασε με τη μορφή του “Adon”, κομψά ομότιτλο.
Η αρχική του κυκλοφορία έγινε αποκλειστικά μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας The Metalhead Box, αλλά τόσο εντυπωσιασμένος από το ψυχρό ατσάλινο μεγαλείο του, που η Neuropa επεδίωξε αμέσως να κυκλοφορήσει το δίσκο παγκοσμίως τόσο σε CD όσο και σε βινύλιο, με διευρυμένη deluxe έκδοση.

Και για καλό λόγο: το εναρκτήριο των ADON είναι ένας πύραυλος που αναζητά θερμότητα και ένας τεράστιος τοίχος από αστραφτερό χρώμιο, ένα παράδειγμα “blackened death metal” που τιμά το πλήρες δυναμικό μιας τέτοιας ονομασίας και πολύ απλά μια πολύ εξαιρετική επίδειξη συνθετικής οξυδέρκειας και έντονης έντασης.

Μια εξερεύνηση της σκοτεινής φαντασίας, μια αληθινή ιστορία επανάληψης της ιστορίας οι ADON χαρακτηρίζουν έτσι τα κύρια κίνητρά τους, και έτσι τους φέρνουν στην καμένη μαύρη ζωή.
Οι ADON εξετάζουν την ευθραυστότητα της ύπαρξης μέσω της ιστορίας και του βίαιου μύθου και υποθέτει τι συμβαίνει όταν τελειώνει ο κόσμος μας.
Εικονογραφώντας αυτό είναι ένας δίσκος που αποτελείται από έξι τραγούδια σε 49 λεπτά που θέτουν ένα σκληρό, μερικές φορές αισθησιακό τοπίο κοφτής σαφήνειας και σκουριασμένης βίας ξυραφιού.

Η μοναδική δομή του ως άλμπουμ, δύο ξεχωριστά μισά, τα οποία ξεκινούν με δύο συμβατικού μήκους τραγούδια που διαχωρίζονται σε δύο αντίστοιχους τιτάνες, το σχεδόν 17λεπτο “Adon” και το 11λεπτο πιο κοντινό “Æon”, που δεν λέει τίποτα για κάθε κομμάτι που αρχίζει με το γράμμα Α, ρυθμίζει και επιδεινώνει το sturm und drang της εξίσου χαριτωμένης και μυώδους εκτέλεσής τους, όπου αρκετά-συχνά-θεοσεβή σόλο ελίσσονται μέσα και έξω από το ολισθηρό κύμα τους.

Αυτή η τελευταία πτυχή αυξάνει τη συνολική κομψότητα του “Adon”, ένα πολύ σπάνιο επίτευγμα μεταξύ της σημερινής σκηνής death/black, όπου η «καλή παραγωγή» είναι συχνά μια ολισθηρή πλαγιά προς τη στειρότητα.
Αντ’ αυτού, οι ADON εμφανίζονται ως έξυπνοι τεχνίτες, ικανοί να θέσουν τις σημαντικές μπριζόλες τους στην υπηρεσία του τραγουδιού και να επιδείξουν μια κρύα / σκληρή / νεκρή υφή που αισθάνεται αισθητά μεταμοντέρνα παρά την αυθεντικά κλασική τους βάση.

Αισθητικά σημάδια υπάρχουν, σίγουρα, πρωταρχικοί οι Necrophobic, Lord Belial και Naglfar στο μοναχικό άλμπουμ των Thorns, το post-Rebel Extravaganza Satyricon και το νορβηγικό Zykon, αλλά απεριόριστοι στην έμπνευση και φέρνοντας έναν σαφώς αμερικανικό αέρα στις διαδικασίες, οι ADON είναι αναμφίβολα καθ’ οδόν προς την κατάκτηση του underground με το “Adon”.
Αυτό που θα μπορούσε να είναι ένα από τα «καλύτερα φυλαγμένα μυστικά» κυκλοφορεί τώρα σε παγκόσμια έκδοση: βυθιστείτε στο σαγηνευτικό «Æther»!

Εν τω μεταξύ, ακούστε το “Adon” στο σύνολό του ΕΔΩ στο Bandcamp του ADON.
Πληροφορίες προπαραγγελίας μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.
Το εξώφυλλο και το tracklisting έχουν ως εξής:

Tracklisting for ADON’s Adon
1. Ascension [6:09]
2. Æther [5:27]
3. Adon [16:44]
4. Azimuth [5:19]
5. Axiom [3:48]
6. Æon [11:04]

MORE INFO:
www.facebook.com/ADONmetal
www.adonmetal.bandcamp.com
www.neuroparecords.com
www.facebook.com/neuroparecords