You are currently viewing Οι Δανοί melodic death metallers LIVLØS ανακοινώνουν την κυκλοφορία του τρίτου ολοκληρωμένου άλμπουμ “The Crescent King” και αποκαλύπτουν βίντεο για το ντεμπούτο single “Usurpers”!

Οι Δανοί melodic death metallers LIVLØS ανακοινώνουν την κυκλοφορία του τρίτου ολοκληρωμένου άλμπουμ “The Crescent King” και αποκαλύπτουν βίντεο για το ντεμπούτο single “Usurpers”!

Το μελωδικό death metal συγκρότημα LIVLØS με έδρα το Aarhus της Δανίας, ανακοίνωσε το επικό τρίτο ολοκληρωμένο άλμπουμ του, με τίτλο “The Crescent King”, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 4 Οκτωβρίου.
Με το κομμάτι “Usurpers”, το κουιντέτο κυκλοφόρησε το πρώτο single σήμερα.
Το τραγούδι κυκλοφορεί μαζί με ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων σε σκηνοθεσία Simon Gorm Eskildsen, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω.

Μεταδώστε το single ΕΔΩ

«Το “Usurpers” είναι το πρώτο single από το επερχόμενο άλμπουμ μας “The Crescent King”», σχολίασαν οι Livløs.
«Ενώ παραμένουμε πιστοί στον ήχο που μας καθόρισε την τελευταία δεκαετία, θέλαμε επίσης να επεκταθούμε με το νέο άλμπουμ.
Αυτό το κομμάτι, ειδικότερα, ενσωματώνει αυτή την επέκταση. Διπλασιάζοντας, δημιουργήσαμε ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων στο στυλ τέχνης της παλιάς σχολής που γνωρίζουμε και αγαπάμε, συμπυκνώνοντας την εννοιολογική ιστορία που εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια αυτών των 10 κομματιών.

Play it now, play it loud – foul usurpers all!”
“Upon this end of eventide, a fateful plot ensued. Please welcome ‘Usurpers’!”

Tracklist reads as follows:
01. Solstice
02. Orbit Weaver
03. The Crescent King
04. Maelstrom
05. Usurpers
06. Scourge of the Stars
07. Harvest
08. Solace
09. Throne of Cosm
10. Endless Majesty

Από την ίδρυση του συγκροτήματος το 2014, οι LIVLØS έχουν αποδείξει ότι είναι μια έξυπνη δύναμη στη διεθνή death metal σκηνή.
Από την κυκλοφορία του βαθιά προσωπικού ντεμπούτου άλμπουμ τους “Into Beyond” (2018), το οποίο απεικόνιζε μια μπάντα σε μια εποχή έντονου προσωπικού αγώνα, συνέχισαν να αναπτύσσονται, κάτι που είναι εμφανές τόσο στη σύνθεση τραγουδιών όσο και στην τεχνική ικανότητα.
Το δεύτερο άλμπουμ τους “And Then There Were None” (2021), που κυκλοφόρησε από την Napalm Records, ακούστηκε αμέσως πιο σκοτεινό και πιο φιλόδοξο, το οποίο είχε απήχηση τόσο στους θαυμαστές όσο και στους κριτικούς.

Μετά την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ, οι LIVLØS περιόδευσαν εκτενώς, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου sold-out headliner στην Κοπεγχάγη, μιας ευρωπαϊκής περιοδείας με τους Konvent και τους Implore και μιας εθνικής περιοδείας headliner μαζί με εμφανίσεις στο Inferno Festival, στο Tallinn Music Week και κυρίως στη θριαμβευτική ζωντανή κορύφωση του συγκροτήματος μπροστά σε 14.000 άτομα στο Copenhell το 2023.

Οι LIVLØS διατήρησαν τον εαυτό τους δημιουργικό στην πορεία και δεν έχασαν ποτέ την ευκαιρία να γράψουν, παρά το πολυάσχολο πρόγραμμα περιοδειών.
Ήδη το 2022, γράφτηκε ένα νέο άλμπουμ πολύ καλού υλικού και το συγκρότημα μπήκε ξανά στο στούντιο με παραγωγό τον Jacob Bredahl για να ηχογραφήσει νέο album.

Η θριαμβευτική άνοδος των LIVLØS συνεχίζεται στην εννοιολογική κοσμο-αφήγηση του “The Crescent King”, με το συγκρότημα να παραδίδει το τιμωρητικό στυλ των heavy grooves, των μελαγχολικών μελωδιών και της προοδευτικής μουσικότητας, ενώ ξεδιπλώνει μια κοσμολογική αφήγηση εμπνευσμένη από τη φαντασία.

Το άλμπουμ μαρτυρά μια μπάντα που πάντα αγωνίζεται για συνεχή εξέλιξη και προσφέρει την καλύτερη δυνατή αξία σύνθεσης τραγουδιών, μουσικότητας και παραγωγής, συμπληρώνοντας το φιλόδοξο concept όσον αφορά τα prog στοιχεία που στέκονται τώρα δυνατά δίπλα σε χαρακτηριστικά πειραματικής παραφωνίας για να εξισορροπήσουν το αυτί της μπάντας για μαγευτικές μελωδίες.

Καθώς οι LIVLØS ισορροπούν πάντα τη μουσική τους φιλοδοξία και τις διάφορες επιρροές τους σε ένα μοναδικό βαρύ όραμα, η μπάντα επικοινωνεί επίσης επιδέξια την άποψή της για το κύριο θεματικό τους θέμα, την ανθρωπότητα.
Όπως και στις προηγούμενες κυκλοφορίες, για την ίδια τη φυλή μας, ο homo sapiens, είναι επίσης το επίκεντρο του ελέγχου της μπάντας στο “The Crescent King”.

Ενώ το προηγούμενο άλμπουμ παρέδωσε μια προοπτική για τη ζωή και το θάνατο σε διάφορα επίπεδα, γραμμένο από έναν πολύ προσωπικό τόπο απώλειας, θλίψης και ψυχικών συνθηκών, αυτή τη φορά, η μπάντα θέλησε να συλλάβει ένα φανταστικό, εννοιολογικό κομμάτι ρίχνοντας το βλέμμα της στις γενικότερες διαθέσεις της ανθρώπινης κατάστασης, του ψυχισμού και της θέσης της στον κοσμικό κύκλο του σύμπαντος.

Έτσι, το “The Crescent King” είναι ένα σύμβολο της ανθρωπότητας σε όλες τις πτυχές της, καλό και κακό και ενδιάμεσα. Είναι η ιστορία του βασιλιά που κάνει ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, στο οποίο ανακαλύπτει τα μυστικά του εαυτού του και της ανθρωπότητας.
Αλλά είναι επίσης μια ιστορία για το πώς μια καλή ψυχή και οι καλοπροαίρετες προθέσεις της μπορούν να διαφθαρούν μπροστά στην εξουσία, την αυταπάτη και την απελπισία.
Στιλιστικά, η υπαρξιακή οδύσσεια του χώρου λαμβάνει χώρα σε ένα φανταστικό, μεσαιωνικό σκηνικό με έναν υπαινιγμό τρόμου του Lovecraftian να παραμονεύει στις σκιές, συμπληρώνοντας το περίπλοκο αλλά αδιαμφισβήτητα σαγηνευτικό μουσικό όραμα του LIVLØS.

Το τρίτο άλμπουμ των LIVLØS “The Crescent King” παράγεται από τον Jacob Bredahl (Lifesick, Eyes), το mastering από τον Brad Boatright (Obituary, Suicide Silence, Gatecreeper, Nails) και φέρει έργα τέχνης από τον Eliran Kantor (Testament, Bloodbath, Kreator, Hate Eternal).

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει σε LP/CD/Digital στις 4 Οκτωβρίου 2024 μέσω της Noctum Productions του συγκροτήματος.

LIVLØS are:
Niklas Lykke Frederiksen – vocals
Franz Aleksander Posch – guitar
Kenneth Søe Breinbjerg – guitar
Benjamin Andreassen – bass
Thomas Dannemand Jensen – drums

For more info visit:
https://livloesband.com
https://livloesband.bandcamp.com
https://www.facebook.com/livloesband
https://www.instagram.com/livloesband
https://www.youtube.com/c/livloesband